Presa italiană: În Moldova, fenomenul turismului sexual căpătă proporții din ce în ce mai mari

În Moldova, fenomenul turismului sexual căpătă proporţii din ce în ce mai mari„Republica Moldova este ţara cu cel mai mare număr de sex-chat-uri. În acelaşi timp, din ce în ce mai des este vorba despre pornografia infantilă. Fenomenul turismului sexual căpătă proporții din ce în ce mai mari”, scrie publicaţia italiană „La Repubblica”.

Potrivit autorilor articolului, „în această ţară există multe agenţii de turism care organizează excursii cu prestarea de servicii sexuale incluse, iar proprietarii acestor agenţii de multe ori sunt cetățeni italieni”.

„În zgomotul unui bar karaoke din Phnom Penh, sau sub cerul gri al unui sat moldovenesc, există persoane care nu ezită să pună mâna pe un adolescent, uneori, chiar și pe un copil sărind cu coarda, la un preț de doar cinci dolari. Acesta este preţul plătit de un turist sexual. În spatele acestui fenomen există o piaţă care nu cunoaşte criză, iar italienii se pare că sunt cei mai devotați clienți”, scriu autorii articolului.

Potrivit sursei, pentru a înţelege în ce direcţie se dezvoltă piaţă, este de ajuns doar să studiezi geografia sărăciei şi războaielor. Pe lângă așa țări precum Thailanda, Brazilia, Cambodgia, Cuba, Bangladesh, Columbia, Ucraina, Bulgaria, Nepal, apar altele cum ar fi Macao, Republica Moldova şi Republica Cehă. Victimele turismului sexual devin adolescenţii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, însă există și cazuri când ele au nu mai mult de 7 ani.

„Este o afacere de nivel mondial cu rotaţia anuală a capitalului de 80 – 100 de miliarde de dolari. Este prea profitabilă ca să poată fi curmată uşor,” conchid autorii articolului.

Sursa: unimedia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *