Un pădurar a ajuta să prindă un grup de tineri care au venit să îi jefuiască.

Un pădurar a ajuta să prindă un grup de tineri care au venit să îi jefuiască.Pădurarul Anatolie Rudoi, va fi decorat cu cea mai mare distincție a MAI, ”Crucea pentru merit”, deoarece la rugămintea unui vecin a intervenit pentru a le ajuta să prindă un grup de tineri care au venit să îi jefuiască.

Aproximativ la ora 1:00, trei persoane, cu măști pe față, au pătruns în casa unei locuitoare a satului Niorcani raionul Soroca. Amenințând femeia și aplicându-i lovituri, aceștia i-au cerut banii pe care îi are. Auzind zgomotul din casă, nepotul femeii, a reușit să iasă din camera în care se afla și să ceară ajutorul unui vecin.

Bărbatul, care este și pădurar, a luat arma, deținută legal, și a ieșit în stradă. După ce a văzut că unul dintre atacatori se apropie de el, acesta a efectuat două împușcături de avertizare. Văzând că atacatorul înaintează, bărbatul a tras un foc de armă în direcția agresorului, rănindu-l la picioare. După aceasta, suspecții au părăsit locul cu un mijloc de transport.

În scurt timp s-a reușit identificarea bănuiților iar după aceasta și reținerea a doi dintre ei. Aceștia sunt trei locuitori ai satului Chetrosu (Drochia), născuți în anul 1989, 1990 și 1992. Unul dintre aceștia a fost anterior condamnat pentru furt, fiind eliberat din detenție în decembrie 2010. Poliția a alertat toate spitalele din regiune, bănuind că unul dintre aceștia ar putea fi rănit.

Astfel, în jurul orei trei, unul dintre suspecți a fost reținut la spitalul din Drochia, după ce s-a adresat pentru îngrijiri medicale. În scurt timp, a fost reținut la domiciuliu și al doilea infractor. În prezent, angajații comisariatelor de poliție ai raioanelor Soroca, Drochia și a Direcției Generale Servicii Operative a Departamentului Poliție al Ministerului Afacerilor Interne, întreprind toate măsurile necesare pentru a localiza și a reține cel de-al treilea bănuit.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată în instanță, tinerii suspecți riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate de la 6 la 10 ani.

Sursa: www.union.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *