Angajaţi ai instituţiilor penitenciare dați afara!

Angajaţi ai instituţiilor penitenciare dati afara!Mai mulţi angajaţi ai instituţiilor penitenciare au fost suspendaţi din funcţie pentru acte de corupere, neglijenţă de serviciu şi depăşirea atribuţiilor.

Potrivit sefului secţiei securitate internă din cadrul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Alexei Brăduceanu, la compartimentul „Intrarea colaboratorilor penitenciari în relaţiile neregulamentare cu persoanele deţinute” au fost identificate 5 cazuri de la începutul anului 2012, comparativ cu 12 cazuri identificate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cel puţin 2 anagajaţi ai Penitenciarului nr. 13 din capitală au fost suspendaţi din funcţie.

O încălcare destul de frecvent întâlnită de organele de anchetă este impunerea deţinuţilor de a face mărturii false împotriva unor anagajaţi ai penitenciarului sau împotriva altor deţinuţi.

Potrivit Departamentului Instituţii Penitenciare, cele mai multe încălcări săvârşite de angajaţii instituţiilor penitenciare au fost depistate în cadrul Penitenciarului nr. 13 din Chişinău, Penitenciarului nr. 9 – Pruncul şi Penitenciarul nr. 5 din Cahul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *