În ce condiții se prepară cvasul? (Video)

În ce condiții se prepară cvasul?Consumăm, dar fără ca să bănuim ce mizerie se ascunde în spatele produsului. O societate comercială din capitală producea cvas din apă de la robinet, în condiții antisanitare și fără autorizație.

Oamenii legii au depistat o companie care producea ilegal cvas, iar persoanele din administrație nu dețineau acte de proveniență nici pentru materia primă procurată, nici pentru producția finită.

În urma verificării, forțele de ordine au identificat 3 vase cu volumul de 5.000 de litri fiecare, în două dintre care se afla apă potabilă de robinet, iar în al treilea vas erau 2.500 de litri de soluţie diluată din zahăr topit, de o culoare brună, asemănătoare cu cea a cvasului.

Tot aici au fost depistate 3 cutii de drojdii de producție ucraineană, 30 de saci a câte 50 kg fiecare de zahăr. Din toate cele enumerate era obținut cvas, comercializat în capitală.

De la faţa locului au fost ridicate 90 de butoaie din inox, a câte 50 de litri fiecare, pline cu cvas. Acestea nu aveau indicate data de producere, data îmbutelierii și nu aveau acte de provinienţă.

La fel, s-a constatat faptul că secţia dată activează în condiţii antisanitare. Activitatea acesteia a fost sistată, iar toate încăperile au fost sigilate.

Sursa stirilocale.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *