Persoanele care furau mașini de lux și le vindeau în Moldova, au fost reținute.

Persoane care furau masini de lux si le vindeau in Moldova, sunt reținut.Procurorii romani ai Parchetului instanţei supreme au reţinut, pentru 24 de ore, şapte persoane implicate în trafic de maşini de lux, aduse din Ungaria şi vândute în România sau în Republica Moldova.

Potrivit procurorilor, suspectii cumpărau, în schimbul unor sume modice, autovehicule achiziţionate de persoane fizice sau juridice maghiare în sistem leasing sau în baza unor credite bancare, persoane care erau, însă, aflate în imposibilitatea de a mai plăti ratele, pe care le transportau în România şi le ofereau spre vânzare unor persoane de bună credinţă la preţuri inferioare celor vehiculate pe piaţa de profil.

Transportul autovehiculelor din Ungaria în România se realiza de către învinuiţii cu rol de „cărăuşi” sau prin intermediul altor persoane, dispuse ca, în schimbul unor sume de bani, să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun în Ungaria, să preiaautoturismele şi să le transporte în România în locaţii prestabilite.

În cazul în care nu se reuşea comercializarea autoturismelor în România, acestea erau transportate în Republica Moldova unde erau vândute prin intermediul unor cetăţeni moldoveni.

În ambele situaţii, cu privire la aceste autoturisme se făceau reclamaţii de proprietarii de drept, ca fiind furate pe teritoriul Ungariei, după neplata unui anumit număr de rate, în funcţie de prevederile contractelor de leasing sau împrumut. Acest interval de timp era suficient pentru învinuiţi să comercializate în România sau Republica Moldova respectivele autoturisme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *