Un deţinut de la Penitenciarul din Brăneşti s-a sinucis!

Un deţinut de la Penitenciarul din Brăneşti s-a sinucis!Un deținut de la Penitenciarul nr.18-Brănești și-a pus capăt zilelor. Cadavrul bărbatului în vârstă de 34 de ani a fost găsit ieri, pe aleea de lângă blocul de trai al deținuților.

Potrivit Serviciului de Presă al DIP, deținutul traumat a fost transportat în sectorul medical, unde i-a fost acordat primul ajutor medical, medicii penitenciarului efectuând examinările de rigoare pentru a salva viața condamnatului.La scurt timp de la producere incidentului, medicii au constatat decesul acestuia.

Medicii confirmă că moartea a survenit în urma politraumatismului cranio-cerebral acut sever, primit în urma căderii de la înălțime.În urma cercetărilor și a audierilor colegilor de celulă, s-a stabilit că acesta a urcat pe fereastră cu pretextul de a pune careva haine la uscat, însă s-a aruncat în gol. Condamnații care împărțeau aceeași celulă, au afirmat că deținutul avea o stare depresivă agravată cauzată de mai multe probleme familiale.

Pe parcursul detenției, condamnatul a beneficiat de consilierea psihologului penitenciarului, fiind implicat în diverse programe speciale.Deținutul dat a fost condamnat la 4 ani și 6 luni privațiune de libertate și era dependent de droguri, fiind inclus în proiectul tratamentului de substituție cu metadonă.

Sursa Politik.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *