Un funcționar public este capul unei reţele de trafic de persoane! (Video)

Un funcționar public este capul unei reţele de trafic de persoane!Organele de forţă din R. Moldova au reţinute 4 persoane implicate în trafic de fiinţe umane. Gupul criminal a fost creat în 2011, iar organizator a fost un funcţionar public de nivel local şi anume directorul interimar al Întreprinderii Municipale „Gospodării comunal-locative Cahul”.

S-a stabilit că prin intermediul acestei reţele au fost racolate 15 femei, cu vârsta cuprinsă înte 18 şi 26 de ani, toate fiind din familii cu situaţie financiară precară, care aveau la întreţinere copii sau părinţi bătrâni.

Femeile erau impuse să presteze servicii sexuale în Turcia, Emiratele Arabe şi Cipru. Gruparea criminală colabora cu cel puţin 6 persoane din aceste state.

Pentru fiecare femeie racolată se plătea între 500 şi 2500 euro, banii fiind transferaţi în majoritatea cazurilor prin sistemele bancare.

Potrivit şefului secţiei combatere trafic de fiinţe umane din cadrul Procuraturii Generale, Eduard Bulat, victimele erau exploatate sexual de la 3 la 6 luni, fără a fi remunerate. Traficanţii motivau că trebuie să întoracă banii pe care i-au cheltuit pentru transport în ţara respectivă.

Procurorii se plâng că le este foarte greu în unele cazuri să demonstreze vinovăţia traficanţilor deoarece victimele acceptă benevol să plece la muncă în afara R. Moldova.

„O victimă a fost amăgită că va lucra la o fabrică de biscuiţi din Federaţia Rusă. La vamă grănicerii i-au spus că biletele sunt pentru Cipru. Victima nu s-a răzgândit când a văzut că a fost amăgită şi a acceptat benevol să plece în altă ţară”, explică Bulat.

Poliţiştii au precizat că deseori, la revenirea în ţară, victimele ajung să recruteze fete, pe care le conduc direct în localul unde au lucrat şi primesc în schimb o sumă anumită de bani.

Sursa: www.union.md
Video publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *