În Moldova se majorează cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat.

Trecere ilegală a frontierei de stat.În ultimele 48 de ore au fost înregistrate cazuri de trecere ilegală a frontierei de stat şi aflarea în zona de frontieră fără a avea permisiunea, soldate cu reţinerea a opt persoane.

Primul caz, fiind înregistrat la frontiera moldo-română, pe direcţia Dancu-Rîseşti. Grupul mobil al Sectorului Poliţiei de Frontieră “Leuşeni” a intervenit prompt la informaţia parvenită din partea colegilor români şi la doar 10 metri de la graniţă au reţinut doi tineri, fără acte de identitate. Cu ocazia efectuării controlului specific s-a constatat că persoanele sînt cetăţeni ai României, iar pe malul Prutului erau la odihnă şi din curiozitate au trecut înot rîul, fiind încrezuţi de faptul că nu vor fi observaţi de reprezentanţii instituţiilor de frontieră.

Alte trei persoane, au fost reţinute pe baza încălcării frontierei de stat, însă de această dată cazul s-a produs la frontiera moldo-ucraineană. Tinerii reţinuţi, pe lîngă faptul că nu au respectat normele ecologice şi de conduită la frontieră, făcînd abuz de băuturi spirtoase, au înotat în rîul Nistru cu intenţia de a ajunge pe malul statului vecin, astfel supunîndu-şi viaţa unor riscuri majore şi încălcării frontierei de stat. În urma cercetărilor, s-a stabilit că sînt trei moldoveni cu vîrste cuprinse între 16 ani şi 29 ani, locuitori ai satului Tătărăuca, raionul Soroca. De asemenea, acţionînd în baza analizei de risc, colaboratorii Sectorului Poliţiei de Frontieră “Soroca” au stabilit că doi din tinerii reţinuţi, anterior au avut antecedente penale.
Persoanele au fost deferite organelor de drept pentru continuarea investigaţiilor.

Accesul ilegal în zona de frontieră, a fost motivul amendării cu 10 unităţi contravenţionale a trei locuitori din satul Manta, raionul Cahul. În timpul supravegherii hotarului moldo-român, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului “Cahul”, au reţinut trei tineri care se aflau în apropierea nemijlocită de linia de frontieră fără a deţine un document ce le-ar fi asigurat permisiunea.

 

Sursa tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *