Şeful postului vamal Costeşti-Stânca, prins cu mită!

Şeful postului vamal Costeşti-StâncaProcuratura Anticorupţie a iniţiat 5 cauze penale pentru corupere pasivă şi contrabandă în proporţii deosebit de mari. Şeful postului vamal Costeşti-Stânca, inspectorul superior şi un poliţist de frontieră sunt bănuiţi că ar fi luat diferite sume băneşti pentru facilitarea trecerii peste frontieră a unor mărfuri: ţigări, piese de schimb pentru automobile şi fructe citrice.

Inspectorii CCCEC au efectuat ieri, 20 de percheziţii în cadrul punctului vamal Costeşti-Stânca, la domiciliile bănuiţilor, în maşini şi garajuri, unde au fost găsite probe concludente.

De asemenea, ofiţerii anticorupţie au discins în sediul unei bănci comerciale, unde unul dintre bănuiţi avea un seif. Au fost găsiţi 10 mii de euro şi 14 mii de doalari. Dacă se va stabili că banii au o provenienţă ilegală, vor fi confiscaţi.

În prezent, trei persoane au fost reţinute, iar două au statut de bănuit. După înaintarea învinuirii, va fi solicitată Serviciului Vamal suspendarea din funcţie a celor doi angajaţi ai punctului de trecere Costeşti-Stânca.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, vameşii riscă de la 5 la 10 ani privaţiune de libertate, cu achitarea unei amenzi între 1000 şi 3000 de unităţi convenţionale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de 5 ani.

Procurorul anticorupţie interimar, Viorel Morari a anunţat că în prezent sunt pornite alte 30 de cauze penale pe cazuri de contrabandă în proporţii deosebit de mari.

Sursa: www.union.md Imagini: ProTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *