Doi cetățeni prinși în timp ce furau bucăți din calea ferată.

Două cetățeni prinși în timp ce furau bucăți din calea ferată.O femeie de 37 de ani și un bărbat de 58 de ani, ambii locuitori ai or. Vatra, municipiul Chişinău, au fost reţinuți în flagrant delict, în timp ce sustrăgeau piese componente ale căii ferate pe segmentul de cale ferată Chişinău-Străşeni, la staţia Ghidighici.

Suspecții și-au recunoscut vina şi au declarat că, obiectele sustrase urmau a fi transportate la baza de metal pentru a fi realizate ca fier vechi.

La moment, angajații poliţiei transporturi examinează cazul dat pentru acumularea probelor şi atragerea persoanelor vinovate la răspundere, conform prevederilor legale.

Ofițerii Direcției poliție în transport a Departamentului poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne desfășoară cu regularitae acțiuni de specialitate, menite să prevină și să documenteze cazurile de furt de la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”, și anume, a pieselor componente din liniile de cale ferată (căptuşeli, eclise, cuie). Totodată, oamenii legii urmăresc ca să nu se producă intervenţii ilicite, cum ar fi plasarea pe linii a diferitor obiecte: bucăţi de metal, piatră sau şi mai grav – sustragerea saboţilor de frână, utilizaţi, de regulă, pentru stoparea vagoanelor şi plasarea acestora pe linia de deplasare a trenului, ceea ce poate duce la deraierea trenurilor de pasageri sau marfare, soldate cu importante pagube materiale, traumarea şi chiar decesul persoanelor beneficiare a serviciilor de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *