Taberele de copii în mizerie.

Tabele de copii - pline de mizerieLa odihnă cu cearşafurile de-acasă. În această situaţie s-au pomenit copiii care au mers la taberele de odihnă „Ceaica”, din raionul Comrat şi „Olimpia”, din Ceadîr-Lunga.

În timpul unui control sanitar, specialiştii Centrului Naţional de Sănătate Publică (CNSP) au depistat la aceste două tabere numeroase nereguli: produse alimentare interzise, căni ştirbite şi bucătării…fără chiuvete.

În timpul controlului de săptămâna trecută specialiştii CNSP au constatat că cele două tabere nu aveau suficiente dulapuri şi noptiere. La una din tabere au fost depistate băuturi răcoritoare cu îndulcitori sintetici chiar în dormitoarele copiilor. La tabăra „Ceaica” specialiştii au găsit produse alimentare interzise: peste un kilogram de piper negru, peste două kilograme de condiment «Приправка ароматная», şi 60 sticle a câte 1,5 l de apă gazată. Mai mult, în spălătoria de vase din blocul alimentar al taberei de odihnă „Ceaica” lipseau chiuvetele pentru spălarea tacâmurilor. Nici duşurile nu erau în stare satisfăcătoare. În majoritatea cazurilor acestea nu dispuneau de acoperiş, de covoraşe de cauciuc, cuiere şi săpuniere.

Taberele nominalizate s-au ales cu un proces verbal de contravenţie.

 

Sursa Timpul.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *