Imagini cu bărbatul suspectat în omorul lui Gorbunțov. (Foto)

Gherman GorbunţovPoliția din Londra caută un bărbat suspectat că l-a împușcat pe bancherului rus, Gherman Gorbunţov, deținătorul pachetului majoritar de acțiuni al Univesalbank.

Imagini suprinse de camerele de supraveghere îl prezintă pe bărbatul care l-a împușcat pe Gorbunțov de șase ori la 20 martie curent.

Poliția solicită ajutorul populației pentru a-l identifica pe suspect.

Anterior, Gherman Gorbunţov a declarat că atentatul la viaţa sa a fost pus la cale de cei care stau în spatele atacurilor raider din Moldova şi Rusia.

Gorbunţov a deţinut acţiuni la şase bănci mari din Rusia şi din Republica Moldova. În urma atacului raider asupra Universalbank, în vara anului 2011, bancherul rus a fost dat în căutare generală. Numele lui figurează pe site-ul CCCEC. Autorităţile de la Chişinău nu pot însă cere Londrei exdrădarea lui Gorbunţov, pentru că Republica Moldova nu are semnat un acord de extrădare cu Marea Britanie.

Gherman Gorbunţov a fost împuşcat în preajma apartamentului său din Londra. Iniţial, medicii îi dădeau şanse minime de supravieţuire, însă după ce i-au indus starea de comă, pacientul a început să se simtă mai bine.

Gorbunţov se află în continuare în spital, fiind sub pază armată 24 din 24 de ore.

 

Sursa jurnal.md

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *