Vicepreşedintele raionului Basarabeasca susţine că este presat de procurori pentru a recunoaşte că a luat mită.

Vicepreşedintele raionului Basarabeasca susţine că este presat de procurori pentru a recunoaşte că a luat mită.Vicepreşedintele raionului Basarabeasca, reţinut acum trei zile de ă[tre ofiţerii Anticorupţie, susţine că este presat de procurori pentru a recunoaşte că a luat mită. Presiunile sunt atât de mari, încât sunt gata să recunosc şi faptul că l-am ucis pe preşedintele Kennedy, a declarat presei Ion Achiruş. Acesta a fost adus astăzi în faţa judecătorilor, care au emis un mandat de arest pentru 20 de zile.

Primul care a fost escortat astăzi la judecătoria Buiucani a fost un agajat al consiliului raional Basarabeasca. A fost mai puţin vrbăreţ decât vicepreşedintele raionului, declarând doar că nu este vinovat. Imediat după el, în biroul magistratului a intrat o angajată a consiliului raional. Femeia şi-a acoperit faţa cu o foaie şi nu scos niciun cuvânt, de altfel ca şi preşedintele raionului Basarabeasca.

Preşedintele raionului Basarabeasca, vicepreşedintele şi alţi doi subalterni sunt acuzaţi de Centrul Anticorupţie că au luat mită de 20 de mii de lei de la un agent economic. În aprilie, bussinesmanu a plătit prima tranşă de 10 mii de lei, iar recent preşedintele raionului ar fi primit şi cea de-a doua tranşă. La scurt timp ofiţerii CCCEC au tăbărât peste el şi au găsit banii marcaţi. Capii consiliului raional Basarabeasca sunt membri PCRM. Într-un comunicat remis de comuniştii din Basarabeasca, aceştia îşi exprimă nemulţumirea faţă de cele întâmplate şi califică acţiunile drept o tentativă de acaparare a puterii în raion.

Sursa: JurnalTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *