Doi moldoveni au încercat să intre în țară cu acte false.

Doi moldoveni au încercat să intre în țară cu acte false.Au încercat să intre în țară cu acte false. Este vorba despre doi moldoveni, care au fost reținuți de polițiștii de frontieră la sfârșitul săptămânii trecute.

Unul dintre aceştea a fost descoperit în timpul verificării pasagerilor care se reîntorceau cu ruta aeriană „Veneţia-Verona-Chişinău”. Tânărul în vârstă de 29 ani, deţinea dublă cetăţenie (Republicii Moldova şi România). Acesta, s-a legitimat la verificările de rigoare în baza paşaportului emis de autorităţile române.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit, fapt care a scos în vileag că „românul” şi-a contrafăcut paşaportul prin substituirea fotografiei şi schimbarea datelor personale, figurând în baza de date sub numele unui cetăţean străin.Moldoveanul nu a dat careva explicaţii cum a făcut rost şi cine l-a ajutat să-şi perfecteze actul de călătorie românesc. Cazul a fost preluat spre continuarea cercetărilor de către ofiţerii Comisariatului de Poliţie în Transportul Aerian.

Un alt moldovean, care de urgenţă trebuia să revină în ţară pentru a-şi perfecta actele de călătorie, a apelat la metoda de a contraface personal unul din documentele deţinute. Asfel, bărbatul s-a prezentat la punctul de trecere „Cahul”, în vederea efectuării formalităţilor de intrare în ţară acesta a prezenat pentru verifiacre paşaportul personal şi permisul de şedere pe teritoriul Cehiei.În urma cercetării minuţioase a documentelor prezentate, inspectorul controlului de frontieră a depistat în permisul de şedere o schimbare, vizibilă, a unei cifre din data de valabilitate a actului. Bărbatul a recunoscut că personal a modificat data expirării permisului de şedere, intuind că nu va fi descoperită șmecheria sa.Pentru contrafacerea parţială a documentului, moldoveanul a fost prezentat Comisariatului de Poliţie din oraşul Cahul în scopul luării măsurilor legale ce se impun.

Sursa Politik.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *