Poliția Rutieră a declanșat o adevărată vînătoare asupra șoferilor cu giamuri tonate

Politia Rutiera a declansat o adevarata vinatoare asupra soferilor cu giamurile din fata tonateSi-au scos pelicula fumurie de pe geamurile masinii chiar in prezenta politistilor. Agentii de circulatie au declansat in aceste zile o adevarata vanatoare a soferilor. In numai doua zile, 200 de soferi din capitala au fost amendati pentru ca circula avand geamuri intunecate.

Mai multi soferi au fost trasi astazi  pe dreapta pentru ca aveau geamurile din fata fumurii. Nemultumiti ca iau amenzi de la 100 pana la 200 de lei,  unii au lasat politistii sa le demonteze placutele cu numerele de inmatriculare, iar altii au decis pe loc sa-si scoata pelicula de pe geamuri.
Totusi, majoritatea soferilor spun sfidator ca vor continua sa-si puna pelicula pe geamuri, chiar daca este ilegal. Motivul – e vara, iar pelicula ii protejeaza de soare.
Dupa ce, acum 2 saptamani, Pro TV a  difuzat un reportaj despre soferii care-si pun pelicula fumurie pe geamuri, seful Directiei Politie Rutiera a declarat ca va propune un proiect de lege care va inaspri pedeapsa. Potrivit lui, plus la amenda vor fi aplicate si 3-4 puncte de penalizare.
Interdictia a fost introdusa in 2008. Atunci s-au invocat motive de securitate, intrucat pe timp de noapte, pelicula fumurie ar diminua vizibilitatea si ar spori riscul de accidente.

Potrivit legii, doar masinile primelor persoane in stat, ale lucratorilor operativi si ale Serviciului Paza si Protectie de Stat au dreptul sa circule avand geamuri intunecate. Restul soferilor isi pot permite acest lucru doar in ce priveste geamurile din spate.

Sursa: ProTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *