Un copil din oraşul Otaci s-a înecat în rîul Nistru, prietenul a fost sălvat

Un copil din oraşul Otaci s-a înecat în rîul Nistru, prietenul a fost svatUn copil minor, originar din oraşul Otaci s-a înecat ieri în jurul orei 15:30, în râul Nistru. Prietenul acestuia, de asemenea minor, a reuşit să fie salvat de un poliţist de frontieră care patrula prin zonă.

Potrivit Departamentului Poliţiei de Frontieră, cei doi copii au mers la Nistru să se scalde fără permisiunea părinţilor. Omul legii a fost alarmat de strigătele minorilor care cereau ajutor.

Atât poliţistul de frontieră care patrula prin zonă, cât şi o persoană necunoscută aflată prin apropiere au sărit în apă şi au reuşit să salveze copilul de la înec, din nefericire celălalt minor a fost luat de curenţii apei şi s-a înecat.

Corpul neînsufleţit al băiatului nu a fost încă recuperat. Angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale au efectuat lucrări de căutare, ieri, până seara târziu. Azi dimineaţă căutările au fost reluate. Salvatorii au solicitat şi ajutorul colegiilor din cadrul Serviciului Grăniceresc de Stat din Ucraina pentru a putea recupera cadavrul.

Poliţia de Frontieră face apel către locuitorii satelor de frontieră şi solicită populaţiei să fie conştientă faţă de regulile existente la frontieră. De asemenea, recomandă părinţilor să nu permită copiilor mersul la scăldat fără supravegherea celor maturi.

Sursa: 24h.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *