Cel mai mare lot de hașiș din istoria Republicii Moldova reținut la vama Leuşeni-Albiţa (Foto)

cel mai mare lot de droguri de hașiș reținută la vama Leuşeni-AlbiţaOamenii legii au reținut cea mai mare captură de hașiș din istoria Republicii Moldova. 57 de kg de droguri, produse în Maroc, au fost descoperite în rezervorul unui automobil la postul vamal Leușeni- Albița, ieri noaptea, 25 iulie.

Transportatorii s-au dovedit a fi trei moldoveni cu cetăţenie română şi rusă, cu vârste cuprinse între 25-29 de ani. O parte din droguri urmau să fie puse în circulaţie în RM, restul – transportate în Rusia. Valoarea drogurilor este estimată la cca 6 milioane lei.

Potrivit oamenilor legii, ieri, 25 iulie, 2 dintre suspecţi au fost reţinuţi, când au trecut vama, cu o maşină cu numere de înmatriculare germane. În urma percheziţiilor, în rezervorul de combustibil au fost găsite 57 de kg de hașiș. Şoferul şi pasagerul au fost reţinuţi, iar ulterior, în apropierea postului vamal, a fost reţinut şi cel de-al treilea suspect. El urma să asigure escortarea drogurilor până în Capitală.

Cei trei moldoveni urmau să obţină un venit de sute de mii de euro. Dacă în Spania prețul unui kg de hașiș este de cca 700-1000 euro, atunci în Federația Rusă acesta ajunge la 4000 euro.

În prezenți cei trei bănuiți se află în arest preventiv şi nu îşi recunosc vina. Doi dintre ei au fost condamnaţi anterior pentru huliganism. Dacă persoanele vor fi găsite vinovate de „Circulaţia ilegală a substanţelor, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Acțiunea de reținere a grupării criminale a fost realizată de către colaboratorii Sectorului Antidrog al Serviciului Vamal în colaborare cu angajaţii MAI şi Procuratura Generală.

Sursa: Unimedia
Video: protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *