Cvasul din Chișinău, interzis de APC

Cvas din Chișinău, interzis de APCDupă ce la 20 iulie curent Asociația pentru Protecția Consumatorilor a prelevat probe de la punctele mobile de comercializare a cvasului și a supus testărilor trei producători de cvas din Chişinău, doi dintre aceștia au fost interziși de APC.

Comercianții respectivi nu au prezentat niciun document de origine (certificat de conformitate, certificat igienic, autorizaţie de activitate, etc.), care ar confirma inofensivitatea produsului respectiv.

Astfel, inspectorii APC au interzis comercializarea cvasului şi au sesizat Ministerul Afacerilor Interne conform competenţelor în soluţionarea neconformităţilor admise.

În context, APC vine cu recomandări pentru consumatori: Acordaţi mare atenţie condiţiilor în care este expus spre comercializare cvasul la punctele mobile. Comerciantul trebuie să afişeze la vedere informaţia despre producătorul şi vânzătorul de cvas, inclusiv adresa şi telefonul de contact, precum și informaţia privind legalitatea activităţii punctului mobil; acordaţi atenţie la recipientul în care este transportată şi expusă spre comercializare băutura. Cvasul nu poate fi transportat şi stocat în recipiente din masă plastică. Recipintele prescrise în acest scop sunt keg-urile (inox) sau cisternele pentru uz alimenar; temeratura de distribuire a produsului nu trebuie să depăşească +10 °C; acordaţi atenţie recipientelor în care vă este oferit cvasul. Recipientele trebuie să fie de unică folosinţă şi stocate în conformitate cu cerinţele sanitaro-igienice; sunteţi în drept să solicitaţi de la vînzător documentele de provenienţă (facturile fisdcale) şi acte care confirmă calitatea produsului (certificat de calitate, certificate igienic, conformitate după caz).

Sursa: jurnal.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *