Un Notar din Nisporeni a rămas fără licenţă

Un Notar din Nisporeni a rămas fără licenţăUn notar din Nisporeni a rămas fără licenţă de activitate pentru încălcări grave ale legii cu privire la notariat. Ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a semnat astăzi ordinul cu privire la retragerea licenţei notarului public Teodor Profire, ca urmare a unei hotărîri a Colegiului disciplinar al notarilor, emisă în acest sens.

În noiembrie 2011, notarul ar refuzat nejustificat şi contrar legislaţiei să elibereze un certificat de moştenitor pe numele unui minor. Totodată, acesta a refuzat să-i prezinte reprezentantului legal al minorului refuzul său de a elibera certificatul în cauză, limitîndu-i în acest fel dreptul de a se adresa în instanţă în timp util. Notarul nu este la prima abatere, fiind sancţionat, în 2009, cu suspendarea activităţii notariale pe un termen de două luni, pentru încălcări similare.

Conform ordinului ministrului Justiţiei, în termen de o lună, arhiva activităţii notariale a notarului Teodor Profire va fi preluată la păstrare şi în gestiune de către un alt notar public. În termen de 15 zile, Profire urmează să predea spre lichidare sigiliul şi va prezenta Ministerului Justiţiei dovada ce confirmă distrugerea acestuia.

Sursa: noi.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *