Preşedintele i-a scăpat de puşcărie. Patru deținuți au fost amnestiați de președintele Timofti.

Preşedintele i-a scăpat de puşcărie. Patru deținuți au fost amnestiați de președintele Timofti.Un criminal a reuşit să-l emoţioneze pe preşedintele Timofti, care drept recompensă l-a pus în liberate. Este doar unul din cele patru cazuri de graţiere, semnate de şeful statului. Din mila preşedintelui a mai scăpat de puşcărie o traficantă, un hoţ şi un bărbat care a comis un grav accident rutier. Şeful statului a făcut alegerea din 145 de candidaţi, care i-au cerut să fie graţiaţi.
Atât presa cât şi unii bloggeri l-au criticat astăzi pe preşedinte pentru graţierea lui Ion Ceban, care acum nouă ani, l-a înjunghiat mortal pe un cunoscut de-al său. Chiar şi aşa, şeful statului crede că bărbatul trebuie să revină acasă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, dintre cele 145 de cereri scrise de deţinuţi, o comisie specială a selectat 7 cazuri. Însă, trei solicitări au fost respinse de preşedinte. Printre acestea şi un caz de omor cu rezonanţă.
Ultimul caz de graţiere a avut loc la începutul lunii martie curent. Atunci , preşedintele interimar Marian Lupu a acceptat cerea unei tinere care fusese acuzată că şi-ar omorât gemenii nou-născuţi.

SursaȘ JurnalTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *