20 de mii de lei şi cinci ani după gratii pentru întroducerea în închisoare a telefoanelor mobile

20 de mii de lei şi cinci ani după gratii pentru întroducerea în închisoare a telefoanelor mobileDoi amici vor îşi vor petrece următorii 5 ani după gratii şi vor plăti şi o amendă de 20 de mii de lei. Şi asta pentru că procurorii au demonstrat în instanţă de judecată că inculpaţii sunt vinovaţi de coruperea unui responsabil de la penitenciarul numărul 13 din municipiul Chişinău. Sentinţa este cu drept de atac.

Potrivit procurorilor, unul dintre inculpaţi, fiind deţinut pentru un omor, i-a promis unui specialist al Serviciului securitate un târg. Responsabilul urma să se întâlnească cu un amic al deţinutului şi să primească de la acesta telefoane mobile, ca mai apoi să le transmită deţinutului, iar pentru asta să primească bani. Asta deşi deţinutul ştia că se interzice utilizarea telefoanelor mobile de către puşcăriaşi.

Ulterior, specialistul a fost contactat de către amicul condamnatului care i-a transmis trei telefoane mobile cu încărcătoare, 100 euro şi 300 lei pentru servicii. Peste un timp, deţinutul a solicitat încă şase telefoane mobile, care i-au fost transmise specialistului, precum şi 100 dolari şi 3400 lei pentru serviciile acestuia.

În momentul când specialistul sub controlul organelor de drept a transmis deţinutului punga cu telefoane, deţinutul a fost prins în flagrant delict.

Sursa: Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *