CCCEC a descoperit evaziuni fiscale la circa 20 de agenti economici

CCCEC a descoperit evaziuni fiscale la circa 20 de agenti economiciÎn urma controalelor, angajaţii Centrului Anticorupţie (CCCEC) au depistat evaziune fiscală la 20 de agenţi economici. Acestea indicau în documentele contabile, fiscale şi financiare date denaturate privind veniturile sau cheltuielile acestora.

Potrivit CCCEC, sub pretextul acordării serviciilor de deservire a maşinilor de casă şi control, ilegal şi în complicitate cu responsabilii mai multor societăţi comerciale, agenții economici ştergeau, includeau sau modificau memoria fiscală a maşinilor, tăinuind obiectele impozabile. Cei 20 de agenți economici au procurat mașinile de casă de la un singur administrator. Astfel s-au diminuat încasările reale cu circa 50 – 60% din rulajul de vânzări lunare, prejudiciind, astfel, bugetul statului.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 100 aparate de casă şi control.

Acest gen de infracţiune se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 5000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 6 ani. Persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 6000 unităţi convenţionale și cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Sursa: TRM.MD
Imagini: Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *