Ofiterii de la CCCEC au incercat sa retina doi politisti corupti, dar au fost incurcati de alti politisti

Structurile de forta isi masoara puterile. Ministerul de Interne si Centrul Anticoruptie au intrat din nou in conflict. Asta dupa ce ofiterii anticoruptie au descins la Comisariatul de la Ciocana pentru a retine doi politisti corupti. Centrul sustine ca accesul in cladirea i-a fost blocat. Ministerul de Interne spune insa ca ofiterii au descins ilegal.

Incidentul s-a produs ieri, dupa amiaza, la Comisariatul de politie de la Ciocana in timpul unei operatiuni de retinere a doi politisti, suspectati de trafic de influenta. In timpul descinderii, ofiterii anticoruptie nu au fost lasati sa intre fiindu-le aplicata forta fizica.

Printr-un comunicat de presa difuzat astazi, Ministerul de Interne a anuntat ca ofiterii de garda au aparat cladirea Comisariatului , intrucat angajatii au descins cu abateri de la procedura legala.
Si unul dintre politistii aflati in comisariat in momentul descinderii sustine ca ofiterii de la Anticoruptie nu s-au legitimat.

Ofiterii de la CCCEC au incercat sa retina doi politisti corupti, dar au fost incurcati de alti politistiIncidentul s-a soldat aseara cu retinerea a patru politisti: doi ofiteri de garda, care au blocat accesul in cladire,  si cei doi politisti banuiti. Este vorba despre inspectorul superior al Sectiei Politie Criminala si ofiterul de urmarire penala, care ar fi estorcat 900 de euro pentru a nu inita un dosar penal in privinta unui locuitor al Capitalei.

Procurorii anticoruptie nu exclud ca din cauza incidentului, politistii suspectati de luare de mita ar fi reusit sa ascunda banii primiti.

Potrivit informatiei preliminare a unei anchete de serviciu, cei doi politisiti nu aveau bani asupra lor. Ministerul de Interne a solicitat Procuraturii Generale sa investigheze cazul.

In replica, Centrul Anticoruptie spune ca va prezenta luni imagini cu incidentul de ieri.

Sursa: ProTV.MD

Imagini: JurnalTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *