Diplome false de 1000 euro pentru studii în Romania

Diplome false de 1000 euro pentru studii în RomaniaDirectorul Școlii feroviare din municipiul Bălți este suspectat de falsificarea unei diplome de bacalaureat. Documentul contrafăcut a fost depistat în cadrul unui control la biroul Comisiei de admitere la studii în instituţiile de învăţământ din România, amplasat în incinta unei universităţi din municipiul Bălți.

Conform datelor operative obţinute de angajaţii Direcției Investigare a Fraudelor a Departamentului Poliţie a MAI, directorul Școlii feroviare din municipiul Bălți a falsificat diploma unei tinere absolvente, care dorea să meargă la studii în România.
Tănăra ar fi transmis 1. 000 Euro funcționarului prin intermediul prietenului său. În realitate, tânăra a susținut examenele la BAC pe note de 6, 7 și 8, dar în urma „tranzacţiei” cu directorul școlii, în diploma de studii ea avea doar note de 10.
În prezent, toți trei sunt cercetați penal pentru confecţionarea şi comercializarea documentelor oficiale false.  Dacă vina suspecților va fi demonstrată, ei riscă amendă în mărime de la 4. 000 la 12. 000 lei sau închisoare pe un termen de până la 5 ani.
Sursa: Arena.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *