Doi moldoveni au fost reținuți în Moscova pentru tentativă de furt a banilor din bancomate.

Doi moldoveni au fost reținuți în Moscova pentru tentativă de furt a banilor din bancomate.Doi moldoveni au fost reţinuţi în regiunea Moscova, pentru tentativă de sustragere a banilor de pe cardurile bancare. Ei au instalat un echipament special, numit „skimmer”, la bancomatul unei sucursale a Băncii de Economii din Podolsk. Toate acţiunile moldovenilor au fost însă filmate de camera motată în bancomat. Peste câteva ore cei doi au fost reţinuţi.

În imagini se vede cum unul dintre infractori montează dispozitivul la bancomat. Acesta copie datele, inclusiv codul PIN, de pe banda magnetică a cardurilor introduse de clienţi în bancomat. Când moldovenii au revenit după „skimmer”, oamenii legii deja îi aşteptau.

„Recunosc că mă aflam în stradă şi îi spuneam cine intră şi cine iese din bancă. Nu am avut scopul de a fura bani şi nu am instalat aceste chestii în bancomat”, a declarat Vitalie Ghibescu, reţinut.

Unul dintre bănuiţi a spus că operaţiunea a fost coordonată de un cunoscut din Italia. Acesta le-a expediat toate informaţiile necesare cu privire la spargerea bancomatului.

Potrivit poliţiştilor, au fost prevenite pagube materiale în valoare de circa 4,5 milioane de ruble. Pe cazul dat a fost deschis un dosar penal pentru furt în proporţii deosebit de mari. Cei doi riscă până la 10 ani de închisoare.

Sursa: Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *