Scandal sexual la Serviciului Hidrometeorologic de Stat. Șeful instituției harțueste sexual o subalternă.

Scandal sexual la Serviciului Hidrometeorologic de Stat. Șeful instituției harțueste sexual o subalternă.Directorul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ilie Boian ar fi hărţuit sexual o subalternă de-a sa. Cel puţin asta reise din imaginile filmate cu o cameră ascunsă în biroul unui angajat al serviciului.

Înregistrarea video a fost expediată de către un telespectator Publika TV.

Ilie Boian deţine funcţia de director al Serviciului Hidrometeorologic de Stat din aprilie 2010. Până atunci, a fost prim-vicedirector al instituţiei, timp de cinci ani.

Boian este absolvent al Facultăţii Geografie şi Biologie. Din 1993 este doctor în ştiinţe agricole al Institutului de Cercetări Ştiinţifice în Fitotehnie din Sankt-Petersburg.

Potrivit site-ului Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Ilie Boian a fost conferenţiar universitar la catedra Geografie Fizică Generală de la Universitatea de Stat din Tiraspol. A semnat peste 60 de publicaţii şi este coautor al unor monografii şi manuale pentru liceu.

Potrivit Codului Muncii, angajatorul trebuie să întreprindă măsuri de prevenire a hărţuirii sexuale la locul de muncă. Totodată, Codul Penal prevede pedepsirea pentru comiterea acestui delict cu amendă sau cu închisoare de până la trei ani.

Potrivit Codului Muncii al Republicii Moldova prin hărţuire sexuală se înţelege orice formă de comportament fizic, verbal sau nonverbal, de natură sexuală, care lezează demnitatea persoanei ori creează o atmosferă neplăcută, ostilă, degradantă, umilitoare sau insultătoare.

Codul Muncii mai prevede în articolul 10 că printre obligaţiile angajatorului se numără întreprinderea unor măsuri de prevenire a hărţuirii sexuale la locul de muncă. De asemenea, angajatorul trebuie să introducă în regulamentul intern al unităţii dispoziţii privind interzicerea discriminărilor după oricare criteriu şi a hărţuirii sexuale.

Hărţuirea sexuală se pedepseşte, potrivit Codului Penal, cu amendă de la 6.000 de lei până la 100.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 140 la 240 de ore, dar şi cu închisoare de până la trei ani.

Imaginile nu au nevoie de comentarii.

Sursa: Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *