Contrabandă cu 20 de tone de carne de porc din Germania

Contrabandă cu 20 de tone de carne de porc din GermaniaA încercat să introducă ilegal în ţară 20 de tone de carne de porc din Germania. Este vorba de un agent economic din Moldova, care a declarat că importă slănină şi nu carcase de porc, ceea ce avea, de fapt, în camion.

Potrivit Serviciului Vamal, marfa a fost adusă în ţară prin postul vamal Leuşeni-Albiţa, însă a fost reţinută la Biroul vamal Chişinău. Tirul a fost supravegheat pe tot traseul de către echipele mobile de vameşi, pentru a preveni o eventuală substituire a mărfii.

Potrivit Serviciului Vamal, importatorul a încercat să să eschiveze de la achitarea taxelor şi impozitelor vamale prin diminuarea valorii mărfii cu 300 de mii de lei.

„Ca urmare a unor calcule preventive drepturile de import sunt într-o valoare mai mare de 100 de mii de lei. Această carne urma să ajungă în circuitul economic pe teritoriul vamal al Moldovei. Scopul era diminuarea valorii mărfii şi respectiv neachitarea drepturilor de import depline la bugetul de stat” Se va examina gradul de implicare şi vinovăţie a persoanelor în cauză, a precizat şeful departamentului Serviciului Vamal, Iurie Ceban.

În prezent, agentul economic este cercetat penal şi riscă o amendă de 40 de mii de lei.

Sursa:Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *