Jurnalistul moldovean, Simion Niculin a fost arestat în Ucraina pentru spionaj

Simion Niculin (38 de ani), jurnalist acreditat la Comisia Unificată de Control şi fost militar, a fost reţinut la Odesa sub acuzaţia de spionaj. El este deţinut în izolatorul Securităţii de la Kiev şi riscă până la 15 ani de închisoare.

El este învinuit că a adunat informaţii care constituie secret de stat în Ucraina cu scopul de a le transmite altui stat sau unei organizaţii străine,în special Transnistriei. Potrivit acuzării, el ar fi primit documente secrete de la proprietarul apartamentului, momentul fiind fixat de camerele ascunse instalate în locuinţă mai devreme. Deocamdată, nu se ştie dacă o expertiză a confirmat caracterul secret al acelor documente şi nici dacă dosarul a ajuns în instanţă. Abia acum a fost dezvăluit faptul că persoana data a fost arestă, fapt confirmat şi de  Ministerul moldovean de Externe, cât şi Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS)  „Cunoaştem despre existenţa acestui caz şi ne îngrijorează că un cetăţean al Republicii Moldova se află în arest în străinătate. Nu putem însă oferi alte detalii sau comentarii. Chiar dacă ar fi colaborator sau angajat SIS, această informaţie este, conform legii, secret de stat”, a declarat Cristina Flocea, ofiţer de presă al instituţiei.

El a fost reţinut la data de 13 aprilie noaptea târziu, într-un apartament din Odesa, iar peste trei zile o instanţă de la Kiev i-a sancţionat arestul.

Sursa: adevărul.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *