2 cauze penale şi 12 plîngeri în urma manifestaţiilor de la Bălţi.

În urma manifestaţiilor de la Bălţi, ce au avut loc la data de 5 august, între participanţi ai diferitor formaţiuni politice au avut loc altercaţii, fiind grav încălcată ordinea publică.Astfel, la Procuratura Generală au fost depuse 12 plîngeri a colaboratorilor a poliţiei, care au fost agresaţi de manifestanţi în timpul menţinerii ordinii publice.

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, cele două cauze penale au fost intentate pentru huliganism, în privinţa unui bărbat de 42 de ani din Bălţi şi pentru violarea dreptului la libertatea întrunirilor, însoţită de violenţă periculoasă pentru viaţa şi sănătatea oamenilor şi soldată cu cauzarea de daune în proporţii mari, bănuit de aceasta fiind un bărbat de 26 ani din Bălţi. Pentru comiterea crimelor vizate ambii bănuiţi au fost reţinuţi de poliţie.De asemenea, în Comisariatul de poliţie Bălţi a fost înregistrată o sesizare despre violarea de către persoane necunoscute din rândurile PSD şi PCRM a drepturilor la întrunire a organizaţiei „Acţiunea-2012”.

În total, pe parcursul întrunirilor, în comisariatul de poliţie au fost reţinute 6 persoane, din ele 2 – pentru comiterea infracţiunilor, 3 – pentru huliganism nu prea grav şi un minor ce se afla în stare de ebrietate alcoolică.

Amintim că la 5 august curent, între orele 10.00-16.00, la Bălți s-au desfăşurat un şir de mitinguri ale formaţiunilor politice. În acelaşi timp, în centrul municipiului a fost organizată şi o întrunire cu scopul consolidării „relaţiilor frăţeşti” între cetăţeni.

Sursa: adevărul.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *