Un bărbat în vârstă de 50 ani este bănuit de pungăşie

Un bărbat în vârstă de 50 ani este bănuit de pungăşiePungăşia face parte din categoria infracţiunilor comise latent, de aceea metoda principală o constituie prin comiterea tainică, profitându-se de neatenţia şi nepăsarea victimei. Furturile din buzunare se săvârşesc în timpuri şi locuri diferite cu o frecvenţa greu de prognozat, obiectul infracţiunii constituind: portmoneele, telefoanele mobile şi alte lucruri de preţ. De aceea serviciile specializate poliţieneşti zilnic se află în locurile unde cetăţenii pot deveni ţintele hoţilor de buzunare. Recent, o domnişoară de 25 ani, a fost victima unui hoţ în timp ce se deplasa cu troleibuzul de pe ruta 22. Din geanta personală i-au fost sustras portmoneul cu circa 150 lei şi acte de identitate.

Victima nu a ezitat şi imediat a apelat la ajutorul poliţiei. După un şir de măsuri operative de investigaţii, poliţiştii sectorului Centru, au reuşit identificarea şi reţinerea făptaşului. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 50 ani, anterior judecat de mai multe ori pentru furt, care şi-a ispăşit pedeapsa în locurile de detenţie timp de 15 ani.

Conform legislaţiei în vigoare, el este cercetat penal pentru ”pungăşie” şi riscă să fie pedepsit cu amendă în mărime de la 6 000 la 10 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, ori închisoare de până la 2 ani.

Factorul principal care generează comiterea acestui gen de infracţiune este modalitatea de împăcare a părţilor, aplicarea pe larg a prevederilor art. 109 CP, ca urmare unele şi aceleaşi persoane care comit aşa infracţiuni sunt reţinute şi eliberate de mai multe ori, pedeapsa în privinţa lor fiind prea blândă.

Sursa: CGP.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *