Monumentul din bronz al lui Karl Marx a fost găsit ascuns într-o instituție de stat!

Monumentul din bronz al lui Karl Marx a fost găsit ascuns într-o indtituție de stat!Persoanele născute în perioada sovietică îşi aduc aminte, cu siguranţă, de celebrul monument din bronz situat în faţa sediului Comitetului Central al Partidului Comunist, actualul Parlament al Republicii Moldova. Grupul sculptural îi reprezenta pe fondatorii comunismului ştiinţific, Karl Marx şi Friedrich Engels, purtând o discuţie, aşezaţi pe o bancă.

Sculptura lui Karl Marx a suferit deteriorări parţiale în timpul manifestaţiilor anticomuniste din perioada Perestroikăi. După destrămarea URSS, acest monument, realizat de sculptorul Lazar Dubinovski, a fost demontat ca urmare a unei decizii a Prezidiului Parlamentului Republicii Moldova, care prevedea interzicerea simbolicii comuniste.

Până în prezent nu se cunoştea unde se afla acest monument. După aproape două decenii, grupul sculptural a fost descoperit în garajul Parlamentului. Mai multe monumente dedicate liderilor comunişti, inclusiv cel al lui Vladimir Lenin, după demontare au fost depuse la Moldexpo.

Sursa: Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *