Numarul mortilor in accidentul rutier de la Morenii Noi se ridica la 11.

Numarul mortilor in accidentul rutier de la Morenii Noi se ridica la 11. Inca unul din pasagerii autobuzului rasturnat ieri la Ungheni a pierdut lupta cu moartea. Este vorba de o femeie in varsta de 49 de ani, care s-a stins astazi la spital. Astfel, numarul victimelor a ajuns la 11. Alti 39 de oameni raman internati, iar 2 sunt in stare grava. Maine, cand vor avea loc inmormantarile, in raionul Ungheni va fi zi de doliu. In satul Morenii Noi, unde s-a produs tragedia, doliu este inca de ieri.

Satul Morenii Noi a amutit de durere dupa accidentul de ieri. 11 oameni si-au pierdut viata, iar alti 39 se roaga sa revina cu bine acasa de pe patul de spital. Deoarece localitatea este mica, aproape ca nu exista mahala unde sa nu fie arborat un prosop la streasina casei. Numai pe o strada sunt 4 morti dintre care doi la aceeasi casa. Este vorba despre primarul localitatii si sotia acestuia, care au fost adusi astazi in sicrie.
Ion Mardari era primar de 8 ani. El avea doi copii. Un baitel in varsta de 6 ani, care inca nu stie despre decesul parintilor, si o fata de 16 ani, care a fost si ea in autobusul mortii si acum se afla in spital.
Peste o casa de cea a primarului, in sicriu a fost adusa si Aliona Coroliovscaia. Tanara de numai 16 ani absolvise clasa a 9-a si s-a pornit la Balti ca sa-si depuna actele pentru studii.
Familia Cojocaru si-a pierdut fiica. Ea inca nu a fost adusa de la morga, deoarece rudele il asteapta pe sotul femeii, care urmeaza sa vina de la Moscova.
In familia Mitelea, 5 copii langa sicriul mamei lor o striga neincetat.
Daca fetele mai mari, de 16 si 14 ani, inteleg ca mama lor nu mai este, atunci micutii de 5 si 6 ani nu prea realizeaza acest lucru.
Maine o parte din cei decedati vor fi inmormanti. La cimitirul din sat se sapa gropile de dimineata.

Maine in raionul Ungheni va fi zi de doliu  si vor fi interzise manifestatiile culturale. Pentru inmormantari rudele decedatilor vor primi cate 5 mii de lei din partea Guvernului si cate 5 mii de lei din partea consiliului raional.

Astfel bilantul mortilor se ridica la 11. Alte 39 de persoane raman a fi spitalizate, 36 se afla la spitalul de la Ungheni, iar 3 copii au fost transferati la Centrul Mamei si Copilului.

Sursa: ProTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *