S-a pomenit cu o bucată de sîrmă în gît în timp ce mînca pîine.

S-a pomenit cu o bucată de sîrmă în gît în timp ce mînca pîine.Nicolae Manole, un locuitor din Ungheni, va sta la dubii atunci când va trebui să mănânce o bucată de pâine. Săptămâna trecută, după o zi grea de muncă şi înfometat, bărbatul a cumpărat o pâine, a dus o bucată mai mare la gură şi a simţit imediat o durere îngrozitoare în gât. A încercat să înghită, a băut şi apă, dar durerea persista.

De urgenţă s-a adresat la spital, la medicul otorinolaringolog, Carolina Vorotilă, care după ce l-a examinat, aparatul cu raze roentgen a arătat că un corp străin, subţire era înfipt de-a curmezişul în gât. Medicul a încercat să îl înlăture, dar nu i-a reuşit, atunci l-a îndreptat la medicul endoscopist, care a scos din gâtul omului o sârmuliţă de un material dur, cu o lungime de vreo cinci centimetri. „E un caz alarmant şi am fost miraţi să vedem ce poţi păţi atunci când mănânci pâine. Dacă sârma era înghiţită şi ajungea în stomac sau intestine, ne-am fi pomenit cu un caz cu sfârşit letal”, spune Carolina Vorotilă.

Potrivit medicului, după intervenţie pacientul a mai avut nevoie de îngrijiri medicale, a avut febră şi a urmat un tratament cu antibiotice. Nicolae Manole spune că acum se simte mai bine, dar cu greu a trecut de acele momente care i-au lăsat senzaţii neplăcute, iar pâinea – un gust amar. Două zile nu a mâncat pâine deloc.

Pomenindu-se în situaţia aceasta, s-a adresat conducătorilor firmei producătoare de pâine, din magazinul căreia cumpărase produsul. Bărbatul ne povesteşte că iniţial aceştia ar fi spus că îi vor achita o suma anumită drept prejudiciu, dar mai tâziu s-au răzgândit: „Administraţia firmei spune că sârma a ajuns în pâine nu din vina lor, chipurile concurenţii le-ar fi jucat festa”, povesteşte Nicolae Manole.

Ungheneanul însă e de părere că gafa a fost comisă în procesul de producţie şi nu înţelege de ce persoanele vinovate încearcă să se justifice, căci neatenţia lor l-ar fi putut costa viaţa. În aceste condiţii dânsul spune că se va adresa cu o cerere în judecată.

Solicitaţi de ziarul „Unghiul”, medicii de la Centrul Sănătate Publică Ungheni (CSP) spun că vor lua atitudine de acest caz. Nicolae Deliu e de părerea că sârmuliţa trebuia să fie detectată încă atunci când făina era cernută: „Probabil că detectorul de metale s-a defectat. Nu ar fi trebuit să se admită astfel de nereguli, e o neglijenţă totală”.

Directorul CSP, Viorel Bradu asigură că vor verifica starea de lucruri de la firma de panificaţie: „Ne-am fi putut pomeni cu un caz de deces, iar dacă se vor dovedi cele relatate, neglijenţa producătorului l-ar putea costa o amendă de câteva mii de lei. Totodată ar trebui să achite bărbatului prejudiciu moral şi material fără nici o rezervă, altfel nu se poate”.

Sursa: stirilocale.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *