Ce ascund moldovenii în coletele trimise acasă din Europa

Angajaţii Biroului Vamal Leuşeni –Albiţa au anihilat timp de 24 de ore, 7 tentative de introducere ilicită în ţară a mărfurilor din Europa. Printre acestea a fost găsită şi o motocicletă “Kawasaki”.

Motocicleta a fost dezasamblată şi ascunsă printre coletele unui autocar cu pasageri ce veneau din Italia. De asemenea, în remorca autocarului au fost depistate şi 286 de întrerupătoare „ABB mod. DS941-AC”. Într-o altă unitate de transport, de model „Mercedes” care efectua ruta neregulată Bucureşti-Chişinău, colaboratorii vamali au depistat  270 de perechi de încălţăminte pentru femei.

La un interval de cîteva ore, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru controlul vamal automobilul de model „Hyundai” condus de un tînăr în vîrstă de 32 ani, originar din rn. Nisporeni. Vameşii au descoperit, în pereţii portbagajului, lucrurile personale ale conducătorului auto, 13 genţi pentru dame, 5 genţi destinate pentru notebook şi 45 de poşete pentru femei. Bărbatul intenţiona să le vândă pe pieţele din Chişinău.

Zi cu ghinion a fost şi pentru conducătorul microbuzului de model „IVECO” care transporta colete din Italia spre Republica Moldova. Ofiţerii vamali au găsit o motoretă de model „PIAGGIO 49 cc”, care nu a fost declarată.

Într-un alt microbuz ce transporta colete din Italia, angajaţii postului vamal au găsit nedeclarate 510 perechi de ochelari în valoare de circa 23 mii lei. În microbuzul de model „IVECO”, care de asemenea transporta colete neînsoţite din Italia în Republica Moldova, colaboratorii vamali din cadrul Biroului Vamal Leuşeni-Albiţa au depistat tăinuite şi nedeclarate 115 cămăşi noi, marca „Night Walker”. Valoarea cămăşilor a fost estimativă la aproximativ 7 mii de lei.

 

Potrivit Servicului Vamal, în majoritatea cazurilor, persoanele responsabile de actele frauduloase au fost amendate. În cazul introducerii ilegale a motocicletei, organul vamal acumulează toate materialele în vederea examinării cazului sub aspect penal.

 

 

 

 

 

 

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *