Şoferul rutierii din Floreni poate scăpa nepedepsit din cauza martorilor iresponsabili

Şoferul rutierii din Floreni poate scăpa nepedepsit din cauza martorilor iresponsabili Poliţia Rutieră s-a autosesizat pe cazul şoferului de maxi-taxi din Floreni, care e eroul unui clip tirajat de mass-media din Moldova. În imaginile încărcate pe internet se vede un bărbat, după toate aparenţele, în stare de ebrietate, urcînd la volanul unui maxi-taxi şi circulînd prin localitate.

Şoferul a fost identificat şi Poliţia Rutieră a contactat compania de transport la care acesta este angajat. După clarificările efectuate, incidentul a avut loc acum patru zile. Maxi-taxiul filmat este închiriat de către firma de transport de la şofer, iar şoferul este în concediu începînd cu data de 1 august, respectiv nu avea dreptul de a efectua transportări de călători şi folosea autoturismul în scopuri personale.

Din păcate Poliţia Rutieră nu dispune de suficiente probe pentru a putea interveni în acest caz. Nici imaginile video nici eventualul test la alcoolemie care ar fi efectuat la 4 zile după incident nu sunt probe legale pentru a ridica permisul unui şofer. În acelaşi timp poliţia rutieră informează că şoferul a fost sancţionat pentru diverse încălcări de 5 ori în decursul acestui an, achitînd amenzi în valoare de 2200 lei. Ultima amendă, din 18.07.2012 pentru nerespectarea în transportul auto a condiţiilor stabilite în licenţă, de 2000 lei încă nu a fost percepută. Administratorul întreprinderii nu a întreprins măsuri pentru sancţionarea şoferului.

Poliţia Rutieră roagă insistent martorii unor incidente de acest fel să contacteze imediat Poliţia pentru a putea interveni în timp util şi pentru a putea pedepsi şoferii iresponsabili care încalcă legea. În cazuri de o gravitate similară, rugăm cetăţenii să documenteze cu toate instrumentele avute la dispoziţie încălcările şi să anunţe Poliţia Rutieră la numărul 255 – 920.

Securitatea la trafic este responsabilitatea fiecăruia din noi.

Sursa: PR.GOV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *