Explozie la Franzeluța. Un angajat a fost transportat la spital cu diverse traumatisme.

Explozie la Franzeluța. Un angajat a fost transportat la spital cu diverse traumatisme.A fost la un pas de moarte. Un angajat al Combinatului de Panificaţie „Franzeluţa” a ajuns la spital, după ce un bunker utilizat pentru producerea pâinii a explodat la câţiva metri distanţă. În urma deflagraţiei, bărbatul, în vârstă de 61 de ani, s-a ales cu diverse traumatisme, inclusiv fractura claviculei. Deşi responsabilii de la Inspecţia Muncii cred că salariatul nu este vinovat de producerea accidentului, conducerea făbricii de pâine vede în victimă – un suspect.

Accidentul de muncă s-a produs în amiaza zilei de ieri pe teritoriul făbricii de pâine numărul 4 din capitală. Un bunker folosit pentru depozitarea făinii a explodat, iar în consecinţă a rănit un lăcătuş care muncea la o distanţă de aproape 3 metri. Bărbatul, care mai are câteva luni până la vârsta de pensionare, îşi aminteşte că a auzit doar o bubuitură în timp ce vopsea o poartă.

În urma exploziei, victima s-a ales cu multiple leziuni corporale şi este internată la spitalul de urgenţă.

După negocieri de aproximativ o jumătate de oră, conducerea Franzeluţa a permis în sfârşit accesul în fabrică doar a inspectorului de muncă, lăsând echipa Jurnal TV după poartă. La finalul verificărilor, inspectorul de muncă a constatat că angajatul rănit nu poartă nicio vină pentru producerea exploziei.

Contactat telefonic, directorul general al SA „Franzeluţa”, Victor Cojocaru, spune că pe marginea acestui caz a fost iniţiată o investigaţie. Potrivit legislaţiei, dacă vinovat de producerea accidentului va fi o persoană cu funcţie de răspundere atunci, aceasta riscă amendă de până la 7 mii de lei.

Sursa: JurnalTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *