A fost reținută o grupare criminală care se ocupau cu furtul din locuințe.

A fost reținută o grupare criminală care se ocupau cu furtul din locuințe.Poliția capitalei a reușit să docmenteze şase infracțiuni săvârșite de membrii unei grupări, care activa pe teritoriul municipiului Chişinău. Potrivit estimărilor, suma totală a pagubelor provocate de aceştia ajunge la circa 260.000 lei.

Ca rezultat al plângerilor depuse la comisaritele de poliție, din mun. Chişinău oamenii legii au desfășurat acțiuni speciale de investigație, menite să identifice și să rețină persoanele care au comis furturile.

Astfel, în urma unui complex de măsuri operative petrecute de către colaboratorii Secţiei poliţiei criminale din cadrul Comisariatului de Poliţie Botanica s-a constatat că, gruparea este formată din două persoane, de 26 și, respectiv, 33 de ani. Ambii sunt locuitori ai capitalei, anterior judecați de mai multe ori pentru infracţiuni similare, atât pe teritoriul ţării, cât şi în afara ei.

Potrivit cercetărilor polițienești, suspecții acumulau informații despre planurile victimelor, iar când acestea nu se aflau la domiciliu, pe timp de noapte sau pe timp de zi, bănuiții pătrundeau în casele lor, prin metoda forţării geamului de termopan, după care sustrăgeau banii, bijuteriile din aur şi diverse aparataje electrice.

Reţinerea persoanelor nominalizate a fost urmată de percheziţii la domiciliul acestora şi la casele de amanet din capitală, unde ultimii realizau bunurile sustrase. În urma percheziţiilor au fost ridicate bijuterii din aur, 2 laptopuri, un aparat de fotografiat, o cameră video, dar şi alte bunuri materiale, dobândite în urma activităţii lor criminale.

Actualemnte, suspecţii se află sub supravegherea organelor de drept, unde sunt derulate acţiuni de urmărire penală, privind apartenenţa acestora în comiterea altor infracţiuni pe teritoriul mun. Chişinău.

Comisariatul General de Poliţie Chişinău vine cu un apel către toți cetățenii, care recunosc suspecții și care au avut de suferit de pe urma acțiunilor acestora, să apeleze la următoarele numere de telefon: 022.542.063, 022.521.100 sau 902.

Sursa: CGP.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *