Şelin – suspect la dezordinile de la marşul unionist de la Bălţi

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Şelin, s-a ales cu un dosar penal intentat pe marginea dezordinilor care au avut loc în timpul marşului Unirii organizat pe 5 august la Bălţi.

Potrivit unei declaraţii lansată de PSD, dosarul penal intentat pe numele lui Victor Şelin nu este altceva decât „o răfuială politică pusă la cale de Alianţa de guvernare”.

„Liderii AIE au început vânătoarea directă asupra lui Victor Şelin. Luaţi mâinile de pe liderul PSD, Victor Şelin. Liderii AIE provoacă un conflict civil, pentru care vor purta răspundere. Ei acoperă toate infracţiunile comise cu participarea sau implicarea reprezentanţilor săi”, se arată în declaraţie.

În timpul desfăşurării Marşului Unirii, organizat de „Acţiunea 2012”, participanţii la miting au fost atacaţi de simpatizanţii mişcărilor de stânga, iar demonstraţia s-a soldat cu violenţe în urma cărora o jurnalistă şi zece poliţişti au avut de suferit.

La o zi de la altercaţiile din nordul ţării, preşedintele PSD, Victor Şelin, neagă faptul că susţinătorii partidului său ar fi fost împlicaţi în acţiunile violente. Şi asta pentru că ei ar fi protestat paşnic, spunea Şelin. Mai mult, liderul PSD susţine că nu a încălcat legea atunci când a servit protestatarii cu bere. De cealaltă parte, Ministerul de Interne a anunţat că va ancheta şi faptul că Şelin a pus la dispoziţia protestatarilor ouă, apoi va anunţa dacă politicianul va fi tras la răspundere sau nu.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *