Nepotul lui Vlad Filat a fost implicat într-un conflic la Iași și a fost bătut

Nepotul lui Vlad Filat a fost implicat într-un conflic la Iași și a fost bătutVladimir Rusu (24 de ani), fiul surorii premierului moldovean, a fost implicat într-un conflict de proporţii, pe care poliţiştii ieşeni nu l-au putut opri nici cu focuri de armă.

Incidentul a avut în noaptea zilei de 12 august, în preajma unui bar situat în zona centrală a Iaşiului, în imediata apropiere a complexului Palas. În jur de 20 de persoane s-au încăierat în mijlocul străzii Sfântu Lazăr. Şase maşini ale forţelor de ordine au fost trimise să intervină, iar poliţiştii au fost nevoiţi să tragă patru gloanţe în plan vertical pentru a-i linişti pe „combatanţi”.

PETRECERE CU NABĂDĂI

Numele lui Vladimir Rusu (24 de ani), nepotul lui Vladimir Filat, prim-ministru al Republicii Moldova, a apărut în legătură cu evenimentele de mai sus în momentul în care tânărul a depus plângere la Poliţie. Patru dintre scandalagii care au provocat conflictul au fost arestaţi preventiv, iar alţi doi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Violenţa cu care s-au desfăşurat faptele este greu de explicat, chiar şi de către cei implicaţi în evenimente. Potrivit datelor adunate de anchetatori, Vladimir Rusu, împreună cu un grup de prieteni, sărbătoareau în noaptea zilei de 12 august ziua de naştere a unei cunoştinţe – administratoarea unui salon de înfrumuseţare situat în clădirea în care avea loc petrecerea.

Imaginea salonului de înfrumuseţare este chiar sora lui Vladimir Rusu, Adriana, o cunoscută artistă pop, care şi-a făcut un nume şi pe piaţa muzicală din România. În plus, clădirea în care avea loc petrecerea este deţinută de părinţii celor doi.

DOUĂ TABERE ÎNCĂIERATE

La un moment dat, în jurul orei 2.50, mai mulţi tineri, identificaţi ca agresori, care veneau la rândul lor de la o aniversare, ar fi încercat să intre peste grupul din care făcea parte şi Vladimir Rusu. Nu se ştie, oficial, în acest moment, dacă există vreo legătură între cele două tabere.

„Dorind să intre în acelaşi spaţiu şi fiind refuzaţi de către invitaţii respectivi, Panţiru Dragoş Ştefan şi Botez Ovidiu-Ionuţ au intrat în conflict cu persoanele din barul respectiv, dintre care o parte ieşiseră pe trotuar, intenţionând să ia un taxi pentru a merge la domiciliu. A avut loc o ceartă, cele două tabere adresându-şi injurii, ţipând şi începând să se împingă. Panţiru, dezbrăcat de cămaşă, este identificat de martori ca fiind persoana care s-a manifestat cel mai agresiv, începând să sară la bătaie la persoanele din grupul advers”, au precizat procurorii ieşeni.

„LĂUTARULE, HAI CÂNTĂ!”

În urma altercaţiei ar fi fost lovit şi Vladimir Rusu, iar tinerii care au început scandalul i-ar fi spus: „Lăutarule, hai cântă!”. Aceasta deoarece, în momentul în care agresorii au intrat peste petrecăreţi, Vladimir Rusu interpreta o melodie într-un program karaoke.

Mai mult, potrivit surselor judiciare, unul dintre atacatori l-ar fi lovit pe nepotul premierului din spate, în timp ce acesta încerca să aplaneze conflictul. Tânărul basarabean ar fi căzut la pământ, iar atacatorii ar fi continuat să-l lovească. Prietena lui Vladimir, Lidia Rădeanu, ar fi încercat să-l protejeze, dar s-ar fi trezit şi ea cu o lovitură puternică, care a trântit-o la pământ şi a făcut-o să-şi piardă cunoştinţă.

Incredibilul s-a produs în momentul în care a ajuns Poliţia. Martorii la eveniment spun că bătăuşii au început să-şi lovească victimele şi mai abitir la vederea oamenilor legii. Atacatorii au refuzat să se oprească din lovit, chiar şi cu poliţiştii aflaţi la doi paşi de ei. De aceea, unul dintre oamenii legii a tras patru focuri de armă în plan vertical.

„Panţiru Dragoş a continuat să lovească cu pumnul o persoană de lângă poliţist, să arunce cu un ghiveci cu flori spre o altă persoană, iar împreună cu Buhnici Ionuţ Ciprian, au încercat să ajungă să bată persoanele din spatele poliţiştilor. Chiar dacă agentul a executat patru focuri de armă, în plan vertical, cei doi n-au renunţat, reuşind să tragă persoana respectivă de lângă poliţist şi să determine, astfel, expunerea sa la agresarea de către ceilalţi membri ai grupului lor”, au precizat procurorii.

Şase echipaje de poliţie, poliţie locală, jandarmi şi „mascaţi” au intervenit pentru a-i opri pe scandalagii. La faţa locului a venit şi o ambulanţă care a transportat-o pe Lidia Rădeanu la spital.

PATRU PERSOANE ÎN AREST

Pe 12 august, au fost reţinuţi Dragoş Panţiru şi Ionuţ Buhnia pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar procurorii au propus arestarea preventivă a lor. Judecătoria Iaşi a dispus ca Panţiru să stea după gratii 29 de zile, iar celălalt tânăr nu are voie să părăsească ţara.

Pe 17 august, au fost duşi cu cătuşe la instanţă şi Ionuţ Ovidiu Botez şi Bogdan şi Andrei Cute, amici ai lui Panţiru, şi au fost şi ei arestaţi. Tinerii au declarat recurs, iar acesta s-a judecat pe 20 august la Tribunalul Iaşi.

„Liniştea publică a fost tulburată de sirenele poliţiştilor şi de focurile de armă trase de ei. Clienţii mei nu au intrat în local, nu au spart mese. Au vrut să intre în local, au luat bătaie şi tot ei au fost arestaţi”, a precizat Gheorghe Şuhan, avocatul presupuşilor agresori, în faţa instanţei.

„Îmi pare rău că am fost acolo. Nu sunt un om violent. Nu am instigat la scandal”, a spus Bogdan Cute, în faţa Tribunalului. Însă instanţa a respins recursurile tinerilor şi nu i-a pus în libertate. Între timp, Vladimir Rusu a depus plângere pentru lovire.

Tânărul a refuzat să explice ce s-a întâmplat în bar spunând doar: „Nu comentez!”. „Aceste persoane au pătruns într-un spaţiu în care se desfăşura o petrecere privată şi la care nu au fost invitaţi. Suntem convinşi că Parchetul, Poliţia şi instanţele de judecată îşi vor face datoria şi vor trage la răspundere persoanele vinovate”, a precizat Ciprian Mitoşeriu, avocatul lui Vladimir Rusu.

A făcut Dreptul, ca i unchiul său

Tânărul Vladimir Rusu (24 de ani) studiază în Iaşi din 1997. A absolvit Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” şi, ulterior, la fel ca şi unchiul său Vlad Filat, Facultatea de Drept. A fost campion naţional al României la taekwondo şi are propria afacere la Iaşi, un studio de înregistrări audio şi video, care funcţionează într-o clădire a firmei Kapital Invest Company, administrată de tatăl său, Ioan Rusu, şi unde Vlad Filat are acţiuni.

Sursa: Adevarul.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *