Noi cazuri de braconaj pe malurile Nistrului şi Prutului

     Cinci persoane s-au ales cu amendă pentru că pescuiau ilegal în apele de frontieră. Aceştia au fost depistaţi de Poliţia de Frontieră, pe direcţia Ucrainca-Elizavetovca. La momentul reţinerii, bărbaţii nu au putut prezenta careva acte de identitate şi nici nu şi-au putut justifica prezenţa în zona de frontieră.Ei aveau  undiţe electrice. După primele cercetări, a fost stabilit că persoanele sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 ani şi sunt locuitori ai satului Ucrainca, raionul Căuşeni. Pentru încălcarea regimului de frontieră şi folosirea obiectelor de pescuit interzise, bărbaţilor le-a fost aplicată amendă, în mărime de 10 unităţi convenţionale.
     Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului “Brânza” au reținut, pe malul râului Prut, un cetățean moldovean, în timp ce ultimul pescuia cu obiecte interzise, în zona verde a frontierei moldo-române. Mai mult, acesta nu avea careva acte de identitate şi nici permisiunea de a se afla în zona de frontieră. În urma cercetărilor, bărbatului i-a fost aplicată o sacţiune contravenţională, în mărime de 20 unităţi convenţionale.În perimetrul zonei de frontieră, din zona aceluiaşi sector, au fost reţinute alte două persoane, bănuite de vânătoarea ilegală. Bărbații s-au dovedit a fi cetățeni moldoveni, în vârstă de 49 şi 67 ani. Aceștia sunt locuitori ai satului Brânza, raionul Cahul. Până a fi demascați, bărbații au reușit să vâneze șapte păsări, cu aplicarea armelor de model „TOZ-34”. Ambele persoane au fost sancţionate cu câte o amendă în mărime de 10 unităţi convenţionale.
De la începutul perioadei de vară, până în prezent, s-au înregistrat 18 cazuri, cu reţinerea a 40 de persoane. De la braconieri au fost ridicate plase, dispozitive electrice, arme, cartuşe şi alte obiecte de pescuit şi vânat interzise.
Sursa: trm.md, foto reprezentativă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *