Un medic-rezident de origine sirian reținut pentru că comercializa morfină

Un medic-rezident de origine sirian reținut pentru că comercializa morfinăEste vorba despre un bărbat, de 31 de ani, originar din Siria, domiciliat în raionul Orhei dar locuitor al capitalei. Mai mult decât atât, acesta activează în calitate de medic-rezident la o instituție medicală din capitală.
Ca rezultat al măsurilor operative de investigaţie, angajaţii Direcţiei Antidrog, a Departamentului Poliţie al Ministerului Afacerilor Interne, au documentat suspectul în moemntul în care acesta a încercat să pună în vânzare  2 ml de morfină – substanță care face parte din categoria drogurilor. Afacerea a eșuat, însă, pe motiv că solicitanții s-au dovedit a fi angajaţi sub acoperire ai Direcţiei Antidrog.
Cercetările polițieenști au stabilit că, morfina a fost sustrasă din instituția unde activează comerciantul, iar drogurile erau predestinate mamelor care au născut prin intervenție cezariană, având drept scop ușurarea durerii.
În prezent, străinul este cercetat penal în baza art. 217/1  “Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” Cod al  Penal al RM, dacă va fi găsit vinovat acesta riscă privaţiune de liberate de la 7 la 15 ani.

Sursa: mai.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *