Persoana care a atacat coloana oficială a lui Filat și Merkel dupa gratii

Persoana care a atacat coloana oficială a lui Filat și Merkel dupa gratiiEste supărat pe Voronin, dar l-a atacat pe Filat. Tânărul care a aruncat cu o sticlă de inflamabil în Mercedes-ul premierului susţine că în acest mod s-a răzbunat pe fostul preşedinte Vladimir Voronin, dar şi pe forţele de ordine care l-au băgat anterior după gratii. Gestul lui are şi o explicaţie – în noaptea incidentului individul era drogat. Acuzat de huliganism agravat, tânărul a primit azi mandat de arest pentru 30 de zile.

Tânărul de 23 de ani a fost adus la judecătorie păzit până în dinţi de poliţişti. După nici jumătate de oră de deliberări, instanţa a decis să elibereze pe numele său, mandat de arest pentru o lună. Când a ieşit din sala de judecată, învinuitul a fost bruscat de colaboratorii de poliţie. Unul dintre ofiţeri a închisa uşa în nas jurnaliştilor, pentru a-i ţine departe de acuzat.

Individul a fost urcat în dubiţa poliţiei ca un adevărat terorist.

Potrivit procurorului Igor Popa, în noaptea de 22 august, atunci când a avut loc atacul asupra premierului Filat, tânărul a vrut mai întâi să-şi dea foc. Doar că planurile i-au fost date peste cap de poliţistul care venea în direcţia lui. Speriat, individul a aruncat haina şi sticla cu amestec explozibil.

Suspectul a declarat anchetatorilor că nu a vrut să atace coloana celor doi oficiali ci doar să-şi exprime nemulţumirea faţă de forţele de ordine. Iurie Vâlcov şi-a recunoscut vina. Dacă va fi găsit vinovat el riscă până la 7 ani de puşcărie.

Sursa: JurnalTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *