Un barbat din Leova, prins beat la volan, încerca să ofere mită politistului

Şoferul este cercetat şi pentru intenţia de a corupe angajatul Comisariatului de Poliţie din raionul Cantemir şi riscă 6 ani de închisoare.

La data de 24 august, un bărbat de 31 de ani, domiciliat în oraşul Iargara, raionul Leova, a fost stopat de agenţii rutieri din Cantemir, pentru verificări. Ca rezultat al testului de alcoolemie si al expertizei narcologice, s-a constatat că acesta avea o cantitate excesivă de alcool în sânge.
Drept urmare, a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 264 prim, Cod Penal al RM “Conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe”.
Sâmbătă, 25 august, şoferul s-a prezentat la biroul ofiţerului de poliţie care investighează cazul şi a încercat să-l dea mită. Şoferul i-a propus poliţistului 1.400 lei, pentru a nu fi tras la răspundere.

În prezent, bărbatul riscă să fie sancţionat pentru că a condus un mijloc de transport în stare de ebrietate şi va ficercetat conform art. 325, alin. 1, Cod penal al RM “Corupere activă”.
Ministerul Afacerilor Interne aminteşte cetăţenilor că începând cu luna aprilie 2012, coruperea activă este prevăzută în Codul Penal al Republicii Moldova şi este pasibilă de condamnarea de până la 6 ani de închisoare.

Sursa: mai.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *