Reţinute în timp ce primeau 5 mii de euro pentru a influienţa funcţionarii Primăriei Chişinău

Reţinute în timp ce primeau 5 mii de euro pentru a influienţa funcţionarii Primăriei Chişinău

Procuratura Anticorupţie desfăşoară urmărirea penală într-o cauză penală pornită de către Centrul Anticorupţie pe faptul extorcării şi primirii mijloacelor băneşti în sumă de 145 mii euro de către două femei.

Din datele preliminare acumulate de procurori rezultă că, în perioada 2008 – iulie 2012, una dintre femei, a susţinut în discuţiile purtate cu un cetăţean precum că deţine influenţă asupra mai multor funcţionari din cadrul Primăriei Chişinău.

Sub pretextul perfectării actelor necesare acordării dreptului de a procura o construcţie nefinisată din capitală şi a teritoriului aferent imobilului dat, precum şi pentru a obţine dreptul de proprietate asupra unui lot de teren cu suprafaţa totală de 1,45 ha din capitală, femeia a pretins de la declarant şi a primit mijloace băneşti ce nu i se cuvin.

Potrivit declarantului, în iulie, curent, a fost contactat telefonic de către o femeie care s-a prezentat drept angajată a Primăriei Chişinău, informându-l că a primit spre examinare şi soluţionare setul de documente înaintat de către el, iar pentru a putea beneficia de un lot de teren din sectorul Botanica, a pretins 5 mii euro.

Procuratura Anticorupţie, în comun cu CCCEC, au reţinut în flagrant femeile în timp ce primeau 5 mii euro estorcate de la cetăţean.

În prezent, procurorii şi ofiţerii anticorupţie întreprind un şir de acţiuni de urmărire penală în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în această schemă şi documentării acţiunilor criminale ale acestora.

Sursa: zdg.md, imagine simbol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *