Un profesor din Soroca lua mită de 1000 de euro pentru falsificarea actelor

Un profesor din Soroca lua mită de 1000 de euro pentru falsificarea actelor

Un profesor din cadrul unui colegiu din oraşul Soroca a fost reținut în flagrant, în clipa în care a primit şi a estorcat 1.000 euro. Acesta a fost încătușat chiar în incinta colegiului, în timp ce primea 500 euro din cea de-a doua tranșă.
Conform datelor operative obţinute de angajaţii Direcției Investigare a Fraudelor a Departamentului Poliţie al MAI, profesorul, născut în anul 1959, a falsificat o diplomă de absolvire, pe care urma să o ofere unui cetățean, care nici nu și-a făcut studiile în acea instituție.
Astfel, transmiterea banilor a avut loc în două tranşe egale, a câte 500 euro. Polițiștii au monitorizat și au documentat întreg procesul.
În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul suspectului a fost depistată o bancnotă de 50 euro, marcată anterior. Restul de 450 euro primiţi în prima tranşă au fost  cheltuiţi pentru necesităţi personale.
Actualmente bărbatul riscă o amendă de până la 60 mii lei și închisoare pe un termen de până la 10 ani, conform art. 324, al.2 al Codului penal al RM “Corupere pasivă”.

Sursa: mai.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *