Aproximativ 100 de oameni s-au intoxicat la o nuntă în raionul Sîngerei

Aproximativ 100 de oameni s-au intoxicat la o nuntă în raionul SîngereiLa numai cateva zile dupa ce invitatii la o nunta din Orhei s-au intoxicat cu bucatele preparate in restaurant, alti aproape 100 de meseni s-au otravit la Sangerei. De la petrecere, oamenii au ajuns la spital, printre ei fiind si mireasa. Petrecerea s-a dat intr-un restaurant din localitate. Administratia nu a fost de gasit pentru a comenta situatia. Totusi, rudele spun ca, seful restaurantului neaga faptul ca oamenii s-au otravit de la bucatele preparate in local.

Pentru Nina si Pavel Bulat luna care ar fi trebuit sa fie de miere s-a transformat in cea mai amara. Mirii si-au organizat nunta, sambata, intr-un local din Sangerei. Acestia au chefuit toata noaptea, iar a doua zi dimineata mai multi meseni au inceput sa se simte rau.

Totusi la medic nu s-au adresat imediat, incercand sa se trateze acasa. Din cei aproape 200 de invitati, jumatate s-au intoxicat, inclusiv si mireasa.
Bunica miresei spune ca mancarea ramasa la nunta au luat-o acasa si au impartit-o pe la vecini, care tot au ajuns la spital
Intamplator sau nu, printre cei intoxicati se numara si o bucatareasa a localului. Aceasta insa neaga ca pricina ar fi mancarea din restaurant.
Restaurantul a fost inchis, iar proprietarul nu a fost de gasit. Totusi rudele spun ca administratoarea localului neaga ca oamenii s-au imbolnavit de la bucatele preparate la nunta

Centrul de sanatate publica din Sangerei investigheaza cazul. Mai multe mostre de bucate au fost preluate si date la laborator. Rezultatele preliminare arata ca mesenii s-au infectat cu salmonela. Si asta pentru ca in bucataria restaurantului nu ar fi fost respectate normele igienice elementare, sustine seful centrului de sanatate publica.

Potrivit Centrului de Sanatate Publica, rezultatele finale vor fi date la Procuratura din Sangerei. Iar restaurantul va fi obligat sa plateasca despagubiri, atat mirilor, cat si invitatilor sai. Mirii au platit pentru bucate peste 76 de mii de lei.

Sursa: ProTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *