Politia a retinut 3 persoane suspectate de escrocherie care au deposedat un cetățean de 2 apartamente.

Politia a retinut 3 persoane suspectate de escrocherie care au deposedat un cetățean de 2 apartamente.Un barbat din capitala incearca de cateva luni sa reintre in posesia a doua apartamente de care a fost lipsit. El spune ca a ramas fara ele, fiind amagit de escroci. Intre timp, politia a retinut 3 persoane pe marginea acestui caz. Acestea spun, insa, ca au cumparat apartamentele legal si ca dosarul lor a fost fabricat.

In luna iunie, Veaceslav Sirotin, un instalator in varsta de 52 de ani, s-a plans la politie ca a fost deposedat ilegal de doua apartamente. Unul din cartierul Telecentru, care i-a ramas dupa moartea mamei, si altul situat in sectorul Botanica, mostenit de la fratele sau. Barbatul povesteste ca a facut cunostinta cu unul dintre escroci, in timp ce statea afara. Acesta s-a oferit sa-l ajute, stiind ca unii vor sa-l deposedeze ilegal de apartamente. Asa ca, dupa ce s-au intalnit de cateva ori, Veaceslav Sirotin a fost de acord sa ii cedeze acestuia fictiv apartamentele, semnand aditional un document care specifica faptul ca toate actele sunt false.
Sirotin a crezut ca, dupa aceasta operatiune, isi va recapata apartamentele. In timp, si-a dat seama ca nu este asa, de aceea a apelat la organele de drept.

Acum doua zile, politia a efectuat perchezitii la domiciliile persoanelor reclamate. Aici, oamenii legii, au gasit contracte de cumparare-vanzare a unor apartamente, dar si recipise care ar confirma faptul ca operatiunile mobiliare sunt nule. In urma perchezitiilor, politia a retinut 3 persoane suspectate de escrocherie. Printre acestea sunt doua femei. Una dintre ele s-a declarat proprietara apartamentului din cartierul Telecentru pe care, spune ea, l-a cumparat absolut legal.
Femeia spune ca dosarul in care figureaza a fost deschis la comanda.

Barbatul despre care vorbesc suspectele a fost retinut acum doua luni pentru infractiuni similare, dar este cercetat in stare de libertate. Judecatoria Centru a decis ca cele 2 femei raman in arest pentru urmatoarele 30 de zile. Pe langa cele doua femei, oamenii legii au retinut si un director de firma care este suspectat ca a organizat totul. Deocamdata nu este clar daca procurorii vor cere mandat de arest pe numele acestuia.

Sursa: ProTV.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *