Soferii prinsi beti la volan risca sa ramana fara masina! Propunere venita de la Politia Rutiera

Soferii care vor prinsi beti la volan ar putea sa plateasca o amenda de 10 mii de lei. In cazul in care vor calca pe bec a doua oara, risca sa ramana chiar si fara masina. Propunerile vin de la politia rutiera care, insa, afirma ca ar putea sa treaca mult timp ca modificarile sa intre in vigoare.

Legislatia de acum prevede retragerea permisului de conducere pentru o perioada de 3 ani, fara aplicarea vreunei amenzi.

Totusi, daca soferii sunt beti crita atunci risca dosar penal, iar intr-un final – o amenda de 10 mii de lei, sa lucreze in folosul comunitatii pana la 240 de ore si sa ramana fara permis pentru cel mult 5 ani.

Aceste pedepse nu sunt suficient de dure si, tocmai de aceea, politia rutiera a propus noi modificari ce ar trebui sa le taie din pofta soferilor de a urca bauti la volan.

Una dintre propuneri precede anularea raspunderii penale si fixeaza amenzi de 10 mii de lei. La a doua abatere, betivii la volan risca sa ramana fara masini.

O alta propunere este ca soferii sa nu mearga la narcolog pentru a trece testul la alcoolemie, singura proba recunoscuta in instanta. Potrivit politiei rutiere, pentru a stabili cat de beat este soferul e suficient doar sa treaca alcotestul, adica sa sufle in aparatul echipajului politiei rutiere.
In context, seful politiei rutiere a declarat ca in cadrul operatiunii Noptile Albe desfasurata doar in capitala au fost prinsi 311 soferi beti.

Printre acestia se numara 6 politisti si 3 angajati de la Centrul Anticoruptie. Anul trecut, in tara au fost prinsi aproape 5 300 de soferi beti la volan. Dintre acestia, doar 1 900 urmeaza a fi pedepsiti, restul cazurilor fiind clasate din diverse motive.

Sursa: protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *