A fost reținut un bărbat de 22 de ani suspectat de proxenetism care anterior a mai fost judecat

Serviciile specializate ale Comisariatului General de Poliţie Chişinău au demascat activitatea criminală a unui tânăr, în vârstă de 22 ani. Bărbatul, reţinut săptămâna trecută în capitală, este suspectat că ar fi îndemnat şi ar fi determinat mai multe tinere să plece în Republica Turcă a Ciprului de Nord, pentru a se prostitua, sub pretextul angajării în câmpul muncii. Deocamdată poliţia a intentat patru cauze penale pentru proxenetism în privinţa bănuitului, originar din oraşul Criuleni.

A fost reținut un bărbat de 22 de ani suspectat de proxenetism care anterior a mai fost judecatUna dintre victime a declarat, în cadrul audierilor, că bănuitul i-a perfectat actele necesare şi i-a organizat deplasarea în luna septembrie 2011. Astfel, ea a fost obligată să se prostitueze în cluburile de noapte timp de 3 luni.

Potrivit prevederilor art. 220 alin.2 “Proxenetismul” Cod Penal, persoana găsită vinovată riscă pedeapsă cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Anterior bănuitul a mai fost reţinut de poliţie, pentru săvârşirea unei tâlhării, a unui furt, pentru trafic de fiinţe umane, escrocherie şi proxenetism. Ofiţerii de poliţie nu exclud versiunea că figurantul ar mai avea complici activi. Astfel, poliţiştii colectează date operative în vederea identificării şi reţinerii lor.

Poliţia face un apel către cetăţeni, în special persoanele de sex feminin, care intenţionează să se angajeze în câmpul muncii peste hotarele ţării, să acceseze doar serviciile firmelor autorizate.

Sursa: CGP.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *