Bătăuşii din scandalul în care a fost implicat şi nepotul lui Vlad Filat, trimişi în faţa judecătorilor

Bătăuşii din scandalul în care a fost implicat şi nepotul lui Vlad Filat, trimişi în faţa judecătorilor

Cei cinci tineri care l-au bătut pe nepotul premierului Republicii Moldova sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, dar şi lovire şi alte violenţe.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi i-au trimis în jduecată pe Dragoş Panţîru (22 de ani), Ionuţ Ciprian Buhnia (27 de ani), Ovidiu Ionuţ Botez (23 de ani), Costel Bogdan Cute (28 de ani) şi Andrei Ionuţ Cute (30 de ani) pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, dar şi lovire şi alte violenţe.

Tinerii l-au bătut crunt pe Vladimir Rudu, nepotul premierului Republicii Moldova Vlad Filat, în noaptea de 11-12 august. Vladimir Rusu a avut nevoie de 16 zile de spitalizare în urma bătăii încasate. Incidentul s-a petrecut după o petrecere la care cei cinci au fost într-un club de pe strada Sfântul Lazăr. Pe la ora 2.30, când au ieşit din local, Panţîru şi Botez au văzut că în sediul unui salon de înfrumuseţare din aceeaşi clădire era o altă petrecere, la care participa şi Rusu. Ei au încercat să intre, dar au fost opriţi.

Nepotul lui Vladimir Filat, premierului Republicii Moldova, bătut crunt în centrul Iaşiului, împreună cu prietena. Agresorii, opriţi cu focuri de armă

Nepotul lui Vlad Filat, bătut crunt la Iaşi

De aici a şi pornit scandalul între cele două grupuri. În urma altercaţiei ar fi fost lovit şi Vladimir Rusu, iar tinerii care au început scandalul i-ar fi spus: „Lăutarule, hai cântă!”. Aceasta deoarece, în momentul în care agresorii au intrat peste petrecăreţi, Vladimir Rusu interpreta o melodie într-un program karaoke.Mai mult, potrivit surselor judiciare, unul dintre atacatori l-ar fi lovit pe nepotul premierului din spate, în timp ce acesta încerca să aplaneze conflictul. Tânărul basarabean ar fi căzut la pământ, iar atacatorii ar fi continuat să-l lovească. Prietena lui Vladimir, Lidia Rădeanu, ar fi încercat să-l protejeze, dar s-ar fi trezit şi ea cu o lovitură puternică, care a trântit-o la pământ şi a făcut-o să-şi piardă cunoştinţă.

Şase echipaje de poliţie, poliţie locală, jandarmi şi „mascaţi” au intervenit pentru a-i opri pe scandalagii. La faţa locului a venit şi o ambulanţă care a transportat-o pe Lidia Rădeanu la spital.

În faţa procurorilor, cei cinci nu şi-au recunoscut vina, dându-se tot ei drept victime. Procesul va începe pe 11 octombrie.

Sursa: adevărul.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *